גדולות, קטנות, צרות, רחבות, צבעוניות או מונוכרומטיות. כל מה שכדאי לדעת על שילוב נישות במטבח
נישות במטבח הפכו מקובלות מאוד. מטבחים רבים משלבים נישה ולעיתים אף יותר מאחת. למה בכלל צריכים אותן? איזה תפקיד הן ממלאות וכיצד כדאי לתכנן אותן? כל התשובות ממש כאן.
כשאומרים מטבח עם נישה למה מתכוונים?
נישות במטבח הן עולם ומלואו. במהלך הכתבה הבאה נפרט את כל הסוגים השונים שלהן, אבל לפני הכל, כדאי לדעת שבאופן כללי, כשאומרים נישה, מתכוונים לגומחה שניתן לשים בה חפצים. נישות קיימות במטבח, בחלל המגורים, בחלל הרחצה ופעמים רבות גם בחדרי השינה ובמבואה. נישה יכולה להבנות כחלק מקיר גבס או חלק מפריט נגרות. כשמדובר במטבח, הנישה משולבת כחלק מתכנון המטבח. ישנן נישות צבועות, נישות מחופות בחומרים שונים, נישות מוארות, נישות דקורטיביות, נישות פונקציונאליות ועוד ועוד.
נישות דקורטיביות
הנישה עצמה היא אלמנט דקורטיבי מושך תשומת לב. עוד לפני התכולה שתמוקם בה, כדאי להתייחס לצבעוניות – קיימות נישות שדפנות הפנים שלהן צבועות בגוון עז כמו צהוב או אדום והן מהוות כתם צבע קטן יחסית אך דומיננטי מאוד במטבח כולו. כתם הצבע יכול לעמוד בפני עצמו או להיבחר בהתאמה לכיסאות הבר שסביב האי או לפריט אחר צבעוני במטבח. אופציה נוספת היא לחפות את הדפנות בחומר של משטח האי לדוגמה, אם הוא עשוי מחומר אחר מחזיתות המטבח. באופן הזה קושרים קשר הרמוני בין שני חלקי המטבח.
נישה דקורטיבית יכולה להכיל סלסלת מתכת רחבה עם לימונים צהובים, צלחת מעוצבת עם פירות, עציץ, סטנד זכוכית שעומד על רגל ובתוכו עוגה, חפצי אמנות שונים ועוד.
נישות מוארות
התאורה משתלבת יותר ויותר בארונות המטבח וגם בנישות. מדבר בתאורה מדגישה שמייצרת אלומת או פנימית, נסתרת, מאירה את חלל הנישה ומעניקה לו נוכחות יוקרתית, במיוחד בשעה שהערב יורד.
נישות פונקציונאליות
הנישות הפונקציונאליות משמשות להנחת פריטים שימושיים. הרבה מהנישות מתוכננות כפינת השתיה במטבח, בה משלבים את בר המים ומכונת הקפה. נישות אחרות משמשות להנחת מכשירי חשמל אחרים כמו מיקסר מעוצב שמעניק גם כתם צבע.
הנישות אינן חייבות להיות רק פונקציונאליות או רק דקורטיביות. פעמים רבות ניתן לשלב בין שני הסוגים.
נישות נסגרות
קיימות נישות שמשמשות לאחסון כלי מטבח, חומרי אפיה, פרודוקטים להכנת קפה ועוד נוספים. תכנון נישה עם דלתות הרמוניקה או עם דלת תריס נגלל, מאפשר לסגור את הנישה במשיכה קלה וליצור מראה מאורגן ומסודר. לא תמיד בא לנו שיראו את הבלאגן שלנו, ונישה עם אפשרות סגירה, מאפשרת ליצור מראה מאורגן בקלות ובמהירות. זה טוב במיוחד בימים של אירוח או סתם, בסוף היום כשבא לנו לראות סדר בעיניים.
דלתות קונספטה
מדובר בטרנד לא זול, אבל מאוד, מאוד חם ומבוקש ולכן בחרנו להקדיש לו פסקה ולאפשר לכם להכיר את הפתרון, במיוחד אם אתם בכיוון של מטבחי יוקרה. מעבר לתרומתן למראה האסתטי והמעוצב של המטבח, מאפשרות דלתות הקונספטה לשמור על מראה מאורגן ומסודר. מה הן בעצם דלתות הקונספטה? או יותר נכון, מה מיוחד בהן? – מדובר בדלתות כנף שנפתחות לרווחה ומאפשרות נגישות מקסימלית. בעת סגירתן הן נכנסות לכיס ומייצרות מראה נקי של קו אפס, למראה מינימליסטי ומוקפד.
נישה במטבח כן או לא – היתרונות והחסרונות
נישה במטבח, יכולה כאמור לשמש כאלמנט דקורטיבי או פונקציונאלי, והבחירה בה היא על בסיס טעם אישי.
היתרונות הבולטים בתכנון נישה במטבח הם הנגישות הגבוהה למוצרים. אין צורך לפתוח ארון אלא פשוט להושיט יד ולקחת. מעבר לכך, הנישה יוצרת נקודת כח דקורטיבית שמושכת אליה את תשומת הלב, סוג של תכשיט מעודן שמדגיש את יופיו של המטבח כולו.
החסרון בנישה שכזאת הוא העובדה שהיא פתוחה וצוברת אבק. עם זאת, לא מדובר בכמויות אבק גדולות, במיוחד משום שהמטבח הוא מקום שנהוג לנקות באופן שוטף, ובדרך כלל, אחת לשבוע באופן יסודי יותר.
לסיכום,
נישות דקורטיביות – דפנות צבעוניות יכולות להיבחר בהתאמה לכסאות הבר שסביב האי או לפריט אחר צבעוני במטבח. אופציה נוספת היא לחפות את הדפנות בחומר של משטח האי. בתוך הנישה ישולבו פריטים דקורטיביים.
נישות מוארות- התאורה מעניקה לנישה נוכחות יוקרתית, במיוחד בשעה שהערב יורד.
נישות פונקציונאליות- הנישות הפונקציונאליות משמשות להנחת פריטים שימושיים ומאפשרות נגישות.
נישות נסגרות- מאפשרות להשאיר את הבלגן מאחור וליצור מראה מאורגן ומסודר.
דלתות קונספטה – דלתות כנף שבעת סגירתן הן נכנסות לכיס ומייצרות מראה נקי של קו אפס, ומאפשרות לשמור על מראה מאורגן ומסודר.
נישה במטבח יתרונות וחסרונות
היתרונות – נגישות גבוהה למוצרים, נקודת כח דקורטיבית
החסרונות – הצטברות אבק. עם זאת, כזה שניתן לנקות בקלות, כחלק מתחזוקת המטבח השוטפת.