5 מטבחים שאתם חייבים לראות

5 מטבחים, 5 סגנונות, 15 רעיונות שונים לעיצוב המטבח הפרטי שלכם.
כנסו לראות איך עושים את זה. כתבה שמומלץ לגזור ולשמור >>

 

לא מצליחים לדייק לעצמכם מה אתם בדיוק אוהבים? לפעמים הכפרי נכנס לכם ללב ולפעמים אתם מינימליסטים בנשמתכם? פעם מטבח שחור נראה לכם הפתרון המושלם עבורכם ופעם מטבח צבעוני מדליק אתכם? לא שזה מאוד מנחם, אבל דעו שאתם בסביבה טובה. אתם לא היחידים ששפע המטבחים גורם להם לרצות גם וגם.

ליקטנו עבורכם 5 מטבחים מעניינים במיוחד, שתוכלו לקבל מהם השראה. לפני שאנחנו צוללים פנימה, חשוב לזכור שמטבח טוב הוא מטבח שמציע לכם רמה פרקטית גבוהה, כזה שמתאים לצרכים שלכם. היופי והסגנון העיצובי חשובים, אך המידה הפרקטית חשובה לא פחות.

האי הנשלף

קווים לדמותו: המטבח שתכננה לילי שליו הוא מטבח שמעניק כבוד לטכנולוגיה מתקדמת ולמראה אלגנטי. מערך ארונות בעלי חזית שחורה יוצר ארשת מאופקת, שממשיכה גם בבחירת חזית שחורה לארונות ומגירות האי, כמו גם למשטח העבודה. משטח העבודה במראה אבן טבעית, עשוי בטכנולוגיה מתקדמת שיוצרת מראה פני שטח שמדמים את החומר הטבעי, אך עשויים מחומר שמעניק למטבח עמידות והבטחה למראה נקי ומתוחזק לאורך זמן רב.

הכי מיוחד: בתוך מערך הארונות השחורים תוכננה נישה להכנת שתיה חמה, שחופתה בפורניר אגוז, אותו חומר ממנו עשוי הדלפק הנשלף באי. הנישה שוברת את הרצף הכהה, ומעמיקה עוד את המראה האלגנטי המוקפד.

חובה לאמץ: הכיסאות שבחרה המעצבת הם כסאות נוחים לישיבה ממושכת. לרוב כשמדובר בכיסאות שממוקמים סביב האי, אנחנו פוגשים בכיסאות בר, שמסמלים ישיבה לפרקי זמן קצרים. את הכיסאות המרופדים, הנוחים, שמזמנים ישיבה ממושכת, רואים פחות סביב האי, וכשחושבים על זה, למה שלא נרגיש בנוח ונייצר לעצמנו חוויה כייפית בזמן הישיבה?!

הכי מתקדם: האי הנשלף הוא הכוכב של המטבח הזה. מדובר בפתרון פרקטי, שמהווה מכפיל גודל ועדיין שומר על מטבח מאוורר ורחב. האי מאוחסן תחת משטח העבודה ובמשיכה קלה הוא נפתח ומאפשר לשבת סביבו או להפוך אותו לבופה עשיר בעת אירוח. בסיום, מנקים ודוחפים אותו בחזרה אל מתחת למשטח האי.

צילום – סוזי לוינסון

מכפיל גודל

קווים לדמותו: המטבח שתכנן שוקי מאיר, משלב מראה אלגנטי עם חמימות ביתית. העניין העיצובי שעולה מהמטבח הזה הוא עושר של חומרים וטקסטורות. ככל שנפגיש בין מרקמים וחומרים שונים, כך העניין במטבח יעלה. שילוב של כסאות מרופדים בקטיפה נעימה למגע לצד מערך מראות מטאליות, חזיתות מטבח שחורות בגימור חלק, ומשטח עבודה במראה שיש מגוייד, מתקבצים יחדיו לכדי מראה עשיר, הרמוני ומלא הדר.

הכי מיוחד: כסאות הבר סביב לאי מרופדים קטיפה בגוון פטרול. הקטיפה מכניסה חמימות ביתית, ומאזנת את מראה מאופק יותר שעולה מחזית ארונות המטבח השחורים ומשטח האי. צורת הכסאות מזכירה צדפות, מה שמעדן עוד את המראה שלהם ומעניק להם ייחוד.

חובה לאמץ: מראה היא פתרון מצוין כשמבקשים לייצר תחושת מרחב. הפתרון הזה יתאים בכל חלל מטבח, אך יהיה משמעותי במיוחד במטבחים קטנים יחסית בהם יצירת תחושת המרחב היא קריטית יותר.

הכי מתקדם: משטח עבודה במראה שיש, אך כזה שניתן לעבוד עליו. החומר שנבחר לאי במראה שיש, וכאן החידוש- זהו מראה שיש אך החומר הוא חומר עמיד, שמאפשר לעבוד עליו, לנקות אותו ולא לפחד שיוכתם. הטכנולוגיה החדשה מאפשרת ליהנות באופן הזה משני העולמות.

הבר השכונתי

קווים לדמותו: מטבח אקלקטי שמשלב בין מראה בר שכונתי ובין מראה מוקפד ומעונב יותר. הילה רימשון שתכננה את המטבח יצרה קשר בין שני הסגנונות, באמצעות החומרים בהם השתמשה. משטח האי בחלקו המעונב של המטבח, נבחר גם כמשטח של אזור הבר. באופן הזה כל חלק שמר על הייחוד שלו, אך נוצר בנוסף מראה של מקשה אחת.

הכי מיוחד: מי אמר שחייבים להניע את הרכב כדי להגיע לבר שכונתי מלא קסם? רימשון תכננה בר ביתי בתוך המטבח. היא שילבה ברז מזיגת בירה שמהווה למעשה את ברז המים במטבח ומעל תכננה ארונות ומידוף לכוסות השתיה.

חובה לאמץ: מערך ארונות רצפה עד תקרה יוצר אשליה של גודל ומרחב. מעבר למראה, מדובר בפתרון שמציע מקומות אחסון רבים, באופן שמנצל את החלל במקסימום.

הכי מתקדם: בפינת הבר בחרה המעצבת לשלב דלתות זכוכית  בויטרינה. בניגוד לדלתות זכוכית רגילות, היא בחרה בזכוכית שמשלבת דוגמת רשת מתכתית, שמחזקת מראה אורבני וצעיר.

צילום – סוזי לוינסון

מטבח בשני חלקים

קווים לדמותו: מטבח רחב ידיים, עשיר בנישות, בגדלים שונים ולפונקציות שונות שמייצרות נגישות למכשירי חשמל ולחפצי נוי שמדגישים פן דקורטיבי. תכנון נישות ומערך רחב של ארונות, יצר שפע של פתרונות אחסון. למעט הפריטים שבחרה המעצבת מיטל אלמגור, להשאיר חשופים בנישות שתכננה, כל שאר הפריטים מאוחסנים בתוך ארונות המטבח ויוצרים מראה מאורגן ומסודר לעין.

הכי מיוחד: נישה רחבה שבמרכזה כיריים לבישול. הכיריים קבלו נישה משלהם. מעבר לעובדה שהמראה נעים לעין, יש משהו פרקטי מאוד, שמפרידים את אזור הכיריים שנוטה להתלכלך, משאר המטבח.

חובה לאמץ: המטבח מחולק לשני חלקים – קדמי ואחורי. החלק הקדמי הוקדש לבישול והכנה בעוד החלק האחורי מיועד לאירוח. החלקים סמוכים אחד לשני, אך ההפרדה ביניהם ברורה ומייצרת מרווח נכון ונוחות בעיקר בזמן אירוח.

הכי מתקדם: כיור המטבח הוא כיור בנוי שתוכנן מאותו החומר של משטח העבודה. באופן הזה מתקבל מראה אחיד שמטשטש את הגבולות בין המשטח לכיור. בניית כיור שכזה נערכת בטכנולוגיה מתקדמת שמבטיחה איטום איכותי ושימוש פרקטי גם מבחינת תחזוקה וניקיון.

צילום – סוזי לוינסון

המטבח הורוד

קווים לדמותו: אין ספק שזה לא מטבח שפוגשים בכל יום. המעצבת מזי מיכאל בחרה לעצב מטבח ורוד, לא מתנצל, כזה שהולך עם הקונספט עד הסוף. הגוון שבחרה המעצבת הוא גוון רך, סוג של ורוד בייבי בנימה מעושנת, כזה שלא צועק ולא משתלט. המראה הכללי הוא מראה רך, נעים, כזה שעושה חשק לבלות בו.

הכי מיוחד: הבחירה הנועזת בגוון נוכח, לא טריוויאלי ולא טבעי, כשמדובר במטבח, היא בחירה ראויה להערכה. המטבח הורוד מהווה דוגמה לכך שאנחנו יכולים ללכת עם החלומות שלנו עד הסוף, בלי לפחד ובלי לפקפק. אומרים שגוון נמאס? יכול להיות. אבל זה נכון גם לגבי שחור ולבן. חיים פעם אחת וצריך לתת ביטוי למאוויים שלנו. זאת אחת הדוגמאות המרגשות לכך.

חובה לאמץ: כדאי לשים לב לרובה בגווני ורוד, שמפרידה בין האריחים הכהים שמחפים את גב הכיריים. יש רובה לבנה או אפורה, אבל לצד הגוונים המוכרים יש קשת שלמה של צבעים. הבחירה ברובה בגוונים ורודים, יצרה קשר בין האריחים הכהים למטבח כולו.

הכי מתקדם: משטחי העבודה המתקדמים מגיעים כמשטחים מדוקקים. משטח מדוקק מעניק מראה מעודן יותר, קליל, לעיתים כמעט מרחף. השימוש במשטחים המדוקקים מסייע לקבל מראה מאוורר יותר, קליל, וזה נכון לכל סגנון עיצובי.

רוצים מטבח דומה? צרו קשר ללא התחייבות